Edukativne igračke

Edukativne igračke su lak i zabavan način da podstaknete svoje dete da se razvija.

Deci edukativne igračke pomažu da spontano usvajaju pojmove kroz igru na zabavan i lak način.   Uz pomoć različitih vrsta edukativnih igara možete pomoći Vašim mališanima da se spreme za polazak u školu , da steknu određena znanja kao i da razviju finu motoriku i koordinaciju pokreta

4p009-1.jpg1 DOMINE-BUKVAR-1-1

Različite vrste edukativnih igračaka će podsticati Vaše dete na razvijanje određenih sposobnosti, tako naprimer NTC program, koji je nastao sa ciljem povećanja intelektualnih sposobnosti i funkcionalnog znanja dece će pomoći Vašoj deci da se razvijaju kroz igru. Razvoj funkcionalnog znanja, tj, mogućnosti da se u rešavanju problema primeni već naučeno, izuzetno pozitivno utiče na intelektualne sposobnosti. Kroz NTC sistem učenja, deca se kroz igru pravilno stimulišu u periodu života kada se najviše formiraju obrasci razmišljanja, zaključivanja i povezivanja. Zanimljivim zadacima i igrama izaziva se prirodna radoznalost dece i njihova potreba da uvek saznaju nešto novo.

Igre uloga, sa druge strane pomoćiće Vašem detetu da razvija empatiju – saosećanje pomoću kog kasnije, tokom života, može da razume i oseća druge ljude. Kroz igre uloga podstiče se dečja kreativnost i razvija mašta, uče se novi pojmovi i reči, razvija spretnost ruku, stiču i proširuju znanja o zanimanjima ljudi, a pre svega, dete se uči da bude maštovito i da na pravi način izražava svoja osećanja. Igra uloga je  simulaciona igra koja nudi mogućnost proživljavanja različitih situacija i kreiranje rešenja za iste. Ona je korisna za vežbanje ponašanja u složenijoj socijalnoj interakciji , jer deca mogu da izaberu razne oblike ponašanja u igri. Roditelji  aktivno učestvujući u igri uloga, utiču na decu da kroz praksu nauče da naprave odgovoran izbor.

Uz pomoć didaktičkih igara Vaše dete će najlakše savladati odnose manje – veće, deo – celina kao i različite oblike i boje. Ono će istraživati i otkrivati osobine i odnose stvari igrajući se, koordinišući različite akcije i pokrete. Didaktičke edukativne igračke pozitivno deluju na sve aspekte mentalnog razvoja, a uspešno rešen zadatak stvara osećaj zadovoljstva, samopouzdanja i vere u sebe. One pomažu jačanje vizuelne , logičkog zaključivanja i pomažu detetu da razume ono što vidi, odnosno prepozna i razume različite elemente.

Čak i različite vrste slagalica pozitivno deluju na razvijanje deteta. Uklapajući delove slagalice, dete vežba sitnu motoriku, koordinaciju pokreta, prepoznavanje oblika i boja, i svojom upornošću i zalaganjem rešava zadatak (problem) koji je pred njega postavljen.

U našem asortimanu postoje i društvene igre koje su namenjene spremanju dece za polazak u školu, gde oni kroz igru uče azbuku, abecedu, brojeve kao i osnove stranih jezika. Na ovaj način, deca usvajaju nova znanja kroz zabavu u sigurnoj sredini.

 


 

Domine ćirilica

Edukativne igračke kao što su domine za igranje su male pravougaone pločice podeljene na dva jednaka polja, koja mogu biti prazna ili označena.

Domine ćirilica komplet sadrži 30 pločica i pakovanje. Svaka pločica ima nalepnicu na sebi koja je dimenzija i ona predstavlja jedno slovo Azbuke.

Domine su namenjene za uzrast: 3+

Ove domine su za mlađi uzrast jer kroz igru deca uče azbuku, svakako mogu da igraju i odrasli kako bi podstakli svoje najmlađe da kroz igru savladaju veštinu zapažanja i kombinatorike.

Pravila igre su takva da se sve pločice postave licem prema stolu i premeštaju. Zatim se poslažu u grupe od po 4 komada, jedno preko druge, takođe licem prema dole. Svakom igraču se podeli određen broj domina i oni mogu da ih drže u ruci ili ispred sebe. Ali tako da drugi igrači nemogu da vide lice pločice. Svaki igrač igra sa svojim pločicama. Tokom igre, takođe se vuku domine sa zajedničke gomile. Cilj svakog igrača je da ostane bez svojih domina, a onaj koji u tome uspe je pobednik.

Ova igra je posebno dobra u tome što se kroz igru deca edukuju.

Kako bi deci bilo zanimljivo može da se napravi takmičenje u igranju domina.

Čoveče ne ljuti se

Čoveče ne ljuti se je edukativna igra sa kockicama za 2 do 4 igrača.

Svaki igrač odabere 4 figurice iste boje, a ako igraju samo dva igrača svaki igrač može igratisa dva para figurica. Cilj igre je sve svoje figurice dovesti na cilj. Igru započinje igrač bacanjem kocke. Na početku igre ima pravo na tri pokušaja. Kad dobije šesticu jednu svoju figuricu postavlja na Start, zatim baca kockicu još jednom i pomera se za toliko polja koliko je pokazala kockica. Nakon svake šestice igrač ima pravo na još jedno bacanje, može startovati sa još jednom figurom ili se pomera za onoliko polja koliko je zbir oba bacanuja.U slučaju da igrač stane na jedno od posebno označenih polja, mora postupiti prema upustvu na tom polju.A ako igrač mora stati na polje na kojem je već saigrač, igrač ,,ruši,,figuricu saigrača, koji mora ponovo startovati sa šesticom,ali ima pravo na samo jedno bacanje jer je već igra u toku.

Na cilj se ulazi kada kockica pokaže tačno onoliki broj, koliko je polja igrač udaljen od cilja.

Igra se sastoi od table koja je često papirna, drvena ili plastična, zatim od kockice i piuna koji takodje mogu biti od plastike ili drveta.

Preporučen uzrast: za decu stariju od četri godine.

Ne ljuti se, čoveče je društvena igra grupe edukativne igračke koja kod dece podstiče razvoj logičkog i matematičkog razmišljanja, predviđanja i zaključivanja.Poštujući pravila igre, deca uče da kontrolišu svoja osećanja, da budu strpljiva i istrajna i da se socijalizuju. Igranje društvenih igara pomaže razvoj moralnosti, prihvatanje društvenih pravila života, uočavanje i razumevanje odnosa među ljudima, saradnju i takmičenje.U društvenoj igri ne dominira motorička spremnost. Ona traži drugačije kvalitete. Zato u njoj ravnopravno mogu da učestvuju i da pobeđuju i povučena i stidljiva deca, deca koja ne žele da budu u centru pažnje ili deca koja nisu motorički spretna.

Preporuka za roditelje je da uvedu i nova pravila pomeranja figurica, tako što se figurice jedan dan pomeraju hvatanjem palcem i kažiprstom, sledeći dan palcem i srednjim prstom i tako redom do malog prsta. Na ovaj način se razvija fina motorika, značajna za razvoj ukupnih mentalnih sposobnosti deteta, jer prsti formiraju veliki broj sinapsi u mozgu.

Deca i saobraćaj

Edukativne igračke kao što su ‘’Deca i saobraćaj’’ su društvene igre za 2 do 4 igrača namenjena deci starijoj od 3 godine. Komplet se sastoji od table za igranje, kartica, dve kocke, četiri plastična pijuna i četiri plastična automobila. Namenjena je igri roditelja i deteta ili u kojoj roditelj na zabavan način uči dete pravilima u saobraćaju. U urbanim sredinama, ova igra može se pokazati kao veoma korisna ako se uzme u obzir opasnost samog saobraćaja. Ova edukativna igračka se nameće danas roditeljima kako bi vrlo jednostavno uputili decu šta je dobro, a šta loše da čine u saobraćaju. Igra opisuje pravce kretanja pešaka, vozila, bitna pravila prelaska ulice, opšteg ponašanja i slično.

Igrate se i učite, jer u suprotnom teško se može izdvojiti posebne vreme da vašem detetu detaljno objasnite sva bitna pravila u saobraćaju.

Deca-i-saobracaj

KO S KIM-ŠTA S ČIM - Boje i oblici

Ova edukativna igračka pomaže deci da upoznaju međusobno iste ili suprotne pojmove. Po sistemu spajanja parova, klasifikacijom, sistematizacijom, eliminacijom i logičkim zaključivanjem, u igri se stiču nova iskustva i znanja. Komplet se može koristiti i u igrama asocijacije i memorije. Pogodna za samostalnu igru ili igru roditelja i deteta gde će roditelj podsticati detetovo logičko zaključivanje, ova igračka je sjajna za sve! Sama igračka je napravljena od plastificiranog kartona sa različitim zanimljivim tematskim celinama. Tematske celine možemo podeliti na četiri različite skupine i to su : Šta jedu životinje, boje i oblici, contrast i opozit. Roditelj može izabrati tematsku celinu u odnosu na afinitete njegovog deteta kako bi igranje bilo podsticajnije za samo dete. Preporučljivo za uzrast iznad 3 godine.

boje i oblici

Kuhinja zdrave hrane

Kuhinja zdrave hrane je edukativna igračka pogodna je za samostalnu ili grupnu igru dece! Naravno, roditelji ukoliko žele mogu da se priključe svojim mališanima kako bi im još više približili bitnost zdrave ishrane. . Ova edukativna igračka predstavlja kuhinju u kojoj se, uz pomoć mašte i igri uloga prave zdravi i ukusni obroci.Kuhinjski set sadrži preko 30 elemenata - šporet i rernu, prekidače za ringle, kuhinjski pribor – šerpicu, tiganj, poklopce, tanjiriće, escajg, šoljice, namirnice Sve je napravljeno od kvalitetne plastike, sa uglačanim ivicama gde ne postoji opasnost od povreda. Igračka se preporučuje za uzrast iznad 3 godine.

kuhinja zdrave hrane

Kofer alat

Ova edukativna igračka sastoji se od kompleta majstorskog alata koji je međusobno kompatibilan i uklapa se jedan u drugi tako da dete zaista može majstorisati, šrafiti, odvrtati matice i sl. Pogodan je za samostalnu, kao i grupnu igru bilo roditelja i deteta bilo dece u grupi. Ovaj način igre pomaže detetu da se upozna sa svetom oko sebe i da kroz igru uloga razvija maštu. Takođe, sama igračka zbog svoje uklopivosti će podsticati dete da rastavlja i sastavlja različite delove i tako ga na zabavan način podsticati da pronalazi rešenja za probleme sa kojima se susreće. Igrajući se, dete će vežbati finu motoriku i koordinaciju. Koferčić može poslužiti nezavisno od sadržaja pri odlasku u šetnju, na piknik ili odlaganje drugih igracaka. Sve je napravljeno od izdržljive i kvalitetne plastike. Pogodno je za decu iznad 3 godine.

kofer-alat

Playgro Gumene kocke

Gumene edukativne kocke namenjene igri mališana . Ima ih 10 u pakovanju. Napravljene su od najkvalitetnije gume, bojene u 9 razlicitih boja sa raznim oblicima, slovima i brojevima sa svih strana. Pogodne su za početno učenje boja, slova, brojeva, za vežbe koordinacije pokreta oko-ruka, motoriku. Gumena tekstura garantuje bezbednost u igri. Pogodne su za igranje od najranijeg uzrasta, samo deteta čak i zajedničke igre deteta i roditelja.

gumene kocke

 

 

 


 

Tehnologije zanimanja.

Naše praktično znanje može postati vaše bez neophodnog gubljenja vremena. Želite da imate moćan zanat u rukama? Ne trebaju vam godine kako biste dobili isto zvanje. Sve što je potrebno jeste da nas kontaktirate i proverite sve uslove vašeg školovanja.

Pratite nas.

 Uvek smo OnLine dostupni za sva vaša pitanja!

Kontakt

Mitrovdanska 5a
22320 Inđija
+381 22 560 782
+381 62 554 172
+381 62 554 173
+381 62 554 174

 

Pišite nam.
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.">iThis email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.