Kurs depilacije

Depilacija predstavlja postupak uklanjanja neželjenih dlačica na najfiniji način. Večita borba sa neželjenim dlakama postala je deo svakodnevne nege. Depilacijom se postiže efekat nežne i glatke kože, a pri tom se dobija i nepohodan piling čime se uklanjaju mrtvi slojevi kože.

Danas postoji mnogo vrsta depilacije koje kozmetičari nude u salonima. Važno je da odaberete onu koja najviše prija vama i vašoj koži. Određenim tipovima kože više prija depilacija toplim, odnosno hladnim voskom.

Kako bi se malje proredile neophodno je da ih redovno uklanjate preko cele godine.   

depilacija 5

 

Kurs depilacije - prijavi se

DEPILACIJA TOPLIM VOSKOM

Depilacija toplim voskom je najzastupljenija vrsta depilacije. Na ovaj način se uklanjaju  najkraće i najtanje dlačice veoma uspešno.

Vosak se zagreva na oko 60 do 70 stepeni i nanosi se na kožu u pravcu rasta dlake, a zatim se prohlađen skida sa kože brzim potezima. Na ovaj način dlačice se odlično skidaju jer ih vosak izvlači iz korena. Depilacija toplim voskom je idealno rešenje za trajne rezultate koji uspešno otklanjaju problem urastanja potkožnih malih dlačica. Toplina voska omogućava dermi da se opusti i da uđe u folikule, te se dlačice čupaju iz korena bez kidanja.

Topla deplilacija se ne preporučuje osobama sa proširenim venama i kapilarima.

DEPILACIJA HLADNIM VOSKOM

Depilacija hladnim voskom je brz i veoma efikasan način da se brzo oslobodite dlačica. Ukoliko na ovaj način otklanjate malje bićete mirni barem dve do tri nedelje.

Postupak uklanjanja neželjenih dlačica tretmanom depilacije hldnim voskom se radi tako što se nanese tanak sloj voska u pravcu rasta dlake, a zatim se kozmetička traka za depilaciju koja se nalepi na naneti sloj voska malje čupaju u suprotnom pravcu od rasta dlake. Na ovaj način dlaka se čupa iz korena, a koža nakon kratkog vremena postaje lepa i glatka.

Redovnom primenom ovog tretmana dlake se proređuju, a koren postaje sve tanji.

U početku depilacija može da bude bolna ukoliko je prvi put radite ili ako ste se do sada koristili samo brijač za uklanjanje neželjenih malja. Nakon nekoliko tretmana, najčešće od 5 do 6 depilacija hladnim voskom, koren znatno slabi i depilacija postaje gotovo bezbolna. 

Depilacija hladnim voskom ni na koji način da ošteti kožu. Pre depilacije bitno je da koža bude čista i suva, odnosno da se pre depilacije ne maže mlekom za telo ili nekim drugim sredstvom za negu kože. Nakon depilacije kozmetičar nanosi losion posle depilacije uz pomoć kojeg se znatno umiruje koža i istovremeno ublažava crvenilo.  Kožu možete zaštititi i dečijim puderom koji umiruje kožu, ublažava crvenilo i sprečava iritacije. 

Prednost ove depilacije je besprekorna higijena.,jer se vosak nakon svake depilacije baca zajedno sa trakama. Depilacija hladnim voskom naročito se preporučuje osobama osetljivim na visoke temperature.

Tretmanom depilacije hladnim voskom možete ukloniti neželjene dlačice  sa nogu, ruku, prepona, nausnica i obrva.

depilacija 4

 

 

Depilacija dlačica može da se izvrši toplim i hladnim voskom, a klijenti koji se odlučuju za hladan vosak to čine prvenstveno iz higijenskih razloga i zbog visoke temperature voska. Ukoliko depilaciju obavlja stručno lice i to kvalitetnim voskom, ne može da dođe do opekotina i povreda kože tokom procesa rada.Stoga se preporučuje da lice prethodno prođe kurs depilacije Depilacija hladnim voskom prilikom povlačenja trake često dovodi do kidanja dlake, a na bikini zoni može doći do stvaranja podliva jer je koža tu izuzetno tanka, dok se kod depilacije toplim voskom to gotovo nikad ne dešava. Dakle, metoda za koju se odlučite samo je stvar vašeg izbora! Danas je tehnologija pravljenja toplih voskova znatno poboljšana, njihova temperatura je prijatna za kožu i nije iritirajuća, a dodavanjem raznih boja i aroma postali su i atraktivniji nego ranije kada se koristio samo braon vosak.

Devojčice obično kreću na depilaciju kada napune 11 godina. U pubertetu počinju da se pojavljuju dlačice koje im smetaju i zbog kojih se stide. Ipak, ne postoji pravilo kada treba početi sa depilacijom ali je veoma važno da devojčice ne padnu u iskušenje da dlačice uklone brijačem pošto se na taj način definitivno pojačava debljina dlake i ne pomaže se u smanjenju njihovog rasta. Depilaciju treba raditi jednom mesečno. To je dovoljno dug vremenski period tokom kojeg bi trebalo da izrastu sve dlačice i omoguće uspešnu depilaciju.

Postoje specijalni voskovi koji su namenjeni za depilaciju nausnica

i za osetljivu kožu. Veoma je važno u slučaju ako je koža osetljiva, odmah nakon depilacije namazati je hidrociklinom kako se ne bi stvarale bubuljice. S druge strane, ukoliko vam je čupkanje obrva pincetom bolno, moguće je višak dlačica i sa tog mesta ukloniti voskom za osetljivu kožu. Koža na bikini zoni i ispod pazuha izuzetno je tanka i osetljiva, pa se na tom području nakon depilacije javlja crvenilo i peckanje što se rešava nanošenjem talka ili kreme za smirenje  iritacije.

Svakako, depilacija je bolje rešenje od prostog brijanja jer se depilacijom uklanja i koren dlake a ne samo površinski sloj. Takođe, vrši se piling kože čime se uklanja površinski sloj a urastanje dlaka je minimalno. Redovnom depilacijom se slabi koren dlake, same dlake rastu tanje i svetlije. Sam tretman se u zavisnosti od brzine rasta dlačica obavlja na 3-5 nedelja.

 

Depilacija voskom definitivno je najefikasnija metoda uklanjanja malja. Jeste da je i najbolnija, ali, za razliku od ostalih metoda, daje dugotrajne rezultate. Osim toga, ne izaziva nikakve iritacije na koži. Zahvaljujući kozmetičkoj industriji, depilaciju voskom danas možete da radite i sami. Ostaje samo da se odlučite da li vam više odgovara hladni ili topli vosak.

 

DEPILACIJA HLADNIM VOSKOM

Osnovna prednost ove metode jeste u tome što ne možete da povredite kožu, odnosno ne možete da je opečete. Osim toga, ovaj način depiliranja veoma je jednostavan.

Depilacija voskom u formi traka zahteva jedino da pažljivo odaberete trake u pravoj veličini, jer ona varira u zavisnosti od regije kojoj je namenjena. Ne mogu biti jednake trake za depilaciju nogu i nausnica.

Traku nalepite u smeru u kojem rastu dlake, pritisnite je da dobro prione za kožu, a zatim je naglim pokretom trgnite. Većina dlaka trebalo bi da jednim potezom bude iščupana iz korena. One sitnije, koje preostanu, uklonite istom trakom koju možete još jednom da zalepite, ili nekom manjom, na koju će bolje da prionu sitne dlačice.

Depilacija voskom predstavlja traumu za kožu, zato depiliranu zonu, nakon uklanjanja dlačica, lagano pređite vlažnom maramicom koju takođe možete naći u setu sa trakama. Ovom maramicom skidaju se ostaci voska, ali ona sadrži i tečnost koja deluje umirujuće na kožu. Posle toga, na kožu nanesite dečiji puder.

DEPILACIJA TOPLIM VOSKOM

 Ova vrsta uklanjanja dlačica zahteva veštinu. Vosak se stavlja u posudu, pa se zagreva na ringli ili u mikrotalasnoj pećnici. Veoma je važno da poštujete uputstvo za zagrevanje koje ćete naći u pakovanju voska, kako ga ne biste pregrejali i rizikovali da opečete kožu.

Depilacija voskom koji se prethodno zagreva zahteva određene mere predostrožnosti. Uvek prvo nanesite vosak na malu površinu, da biste proverili da li vam njegova temperatura odgovara. Tek kad ste se uverili da koži prija temperatura, nanesite vosak na celu površinu koju želite da depilirate.

Za razliku od depilacije hladnim voskom, toplim voskom uklanjanju se sve dlačice, jer način nanošenja (direktno mazanje na kožu) omogućava da svaka dlačica bude zahvaćena, što nije lako postići trakama za depilaciju. Ipak, depilacija voskom koji se zagreva ne odgovara osobama koje imaju problema sa krvnim sudovima.

 

Depilacija hladnim voskom je brz i efikasan tretman koji daje trajnije rezultate. Ako na ovaj način uklonite malje, bićete mirni bar dve-tri nedelje.

 

Zašto je dobra depilacija hladnim voskom

Princip je isti kao i kod depilacije toplim voskom – dlaka se čupa iz korena, tako što se vosak zalepi za dlaku i kad ga, naglim pokretom, strgnete s kože, on dlaku izvuče iz korena. Redovnom primenom ovog tretmana, učinićete da dlaka počne da slabi i da se proređuje. Ako vam na prvih nekoliko tretmana i krene koja suza od bola, tešite se da ćete nakon 5-6 depilacija hladnim voskom oslabiti koren dlake i ona će biti mnogo prijemčivija za čupanje, a samim tim i bol će biti mnogo slabijeg intenziteta.

Najvažnije od svega jeste da depilacija hladnim voskom ne može ni na koji način da ošteti kožu. Neće je poseći kao brijač, iziritirati kao krema za depilaciju, niti je opeći kao što može topli vosak. Traka se upotrebljava tako što se, kao nalepnica, odlepi, pa se strana s voskom zalepi na deo kože s kog hoćete da skinete malje. Malo pritisnete, sačekate nekoliko trenutaka, a zatim, naglim pokretom, strgnete traku s kože.

Kao glavni nedostatak se navodi tekstura hladnog voska. Za razliku od toplog, kojim se skine svaka i najmanja dlačica, hladni vosak ne može da „pokupi“ baš sve. Ovom metodom ne mogu se odstraniti dlake kraće od 5 mm, na primer. Stvar se može popraviti pincetom ili možete sačekati da i te dlačice izrastu, pa ponoviti depilaciju hladnim voskom samo u toj zoni koja je ostala nedovršena. Takođe, ako niste dovoljno vešti ili usred depilacije shvatite da ne možete da istrpite bol, može vam se desiti da ne trgnete traku dovoljno jako, malje delimično ostanu, a vosak se zalepi za njih. Ukoliko ne možete da zalepite drugu traku i ponovite proceduru, najbolje je da i dlake i vosak odstranite brijačem.

Depilacija toplim voskom je veoma stara metoda za uklanjanje dlačica. Vosak se zagreje da postane tečan a zatim se drvenom ili plastičnom špatulom nanosi na noge ili ruke. Depilacija toplim voskom ima niz prednosti. Voskom se iščupaju dlačice iz korena, zbog čega im treba dosta vremena da ponovo izrastu. Pored toga što uklanja dlačice, topli vosak ima i efekat pilinga na vašu kožu jer usput skida i mrtve slojeve kože odnosno epiderma. Stoga opet savetujemo oprez i da prethodno prođete kurs depilacije .

Ukoliko redovno radite depilaciju toplim voskom ili to radite kod kuće, imajte na umu da se dlačice vremenom proređuju, pa je zbog toga najbolje da na depilaciju idete tokom cele godine, bez obzira na godišnje doba. Samo tako smanjićete pojavu neželjenih dlačica i što je najvažnije uvek ćete izgledati lepo i čisto.

Način depiliranja voskom je od suštinske važnosti za ženu.

Prilikom depilacije toplim voskom, pore i koren dlake blago se prošire od toplote, pa se na taj način dlaka lakše izvuče. Ono što karakteriše ovu metodu je to da topli voskovi uklanjaju dlaku iz korena zajedno sa mrtvom kožom. Na taj način se radi i piling što ostavlja za sobom meku i glatku kožu.

Uvek je bitno proveriti temperaturu voska pre nego što se nanese. Nema idealne temperature. Nanesete malo toplog voska na malu površinu kože. Ako možete da izdržite, tek onda nanesite još na veću površinu.

Hladan vosak ima tendenciju da se lepi za kožu, takoda dlaka uopšte ne izlazi lako. Ozbirom da kozmetičar nanosi vosak više puta na određenu površinu, to može da izazove rane po koži. Zato je jako bitno da imate kozmetičara koji zna postupak kako Vas ne bi povredio.

Ako vam je koža izgorela od sunca, boli ili ima otvorenu ranu, tada će nanošenje voska samo povećati problem koji imate. Takođe, ako ste se nedavno sunčale, voskom se može ukloniti i jedan deo pocrnele kože. Veoma je bitno da vodite računa o svojoj koži jer ukoliko vam koža nije hidrirana može doći do oštećenja gornjeg sloja kože.

Depiliranje voskom utiče na glatkoću i lepotu vaših ruku i nogu.

Prijavi se plava 2

 

 

 

 

Tehnologije zanimanja.

Naše praktično znanje može postati vaše bez neophodnog gubljenja vremena. Želite da imate moćan zanat u rukama? Ne trebaju vam godine kako biste dobili isto zvanje. Sve što je potrebno jeste da nas kontaktirate i proverite sve uslove vašeg školovanja.

Pratite nas.

 Uvek smo OnLine dostupni za sva vaša pitanja!

Kontakt

Mitrovdanska 5a
22320 Inđija
+381 22 560 782
+381 62 554 172
+381 62 554 173
+381 62 554 174

 

Pišite nam.
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.">iThis email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.