Obuka za muške i ženkse frizere

Ako sanjate o tome da postanete samostalni frizer nudimo vam odličan tromesečni program obuke za muške ili za ženske frizere. Nastava je prilagođena aktuelnim dešavanjima u svetu frizura. Časovi se odvijaju dva puta nedeljno, u bloku od po četiri školska časa. Najveći akcenat se stavlja na praktičan rad kako bi polaznik po završetku kursa bio osposobljen da samostalno otpočne sa radom. Nastavni materijal, literatura i sertfikat je uračunat u cenu.

  

 Osnovni kurs za ženskog ili muškog frizera:  Učimo pravilno držanje alata (makaze, češalj) i način da ih pravilno upotrebljavamo. Zatim držanje fena i četke i njihava upotreba. Tehnika pranja kose i masaža glave.Vežbanje hvatanja kose i tehnika šišanja i feniranja i sve to na početku vežbamo na lutkama.Zavisno od brzine napredovanja polaznika, uvođenje živih modela u rad i tehnika farbanja kose.Sastav dlake; Građa kože, Procenjivanje kvaliteta dlake; Tehnike pranja kose, Masaža temena; Preparati za kosu, Pribor za rad; Tehnike sušenja kose; Tehnike oblikovanja kose;  Tehnike šišanja na ravno, kratko i stepenasto; Prijem i usluga klijenata. 

 
Osnovni kurs traje oko tri meseca sa 48 školskih izvedenih časova. Gledamo da maksimalno izađemo u susret našim polaznicima stoga po zahtevu polaznika prilagođavamo dinamiku i vreme izvođenja nastave shodno njegovim mogućnostima. Sav nastavni materijal i modeli su obezbeđeni.  Nakon trećeg meseca polaže se teorijski i praktični ispit. Kandidati dobijaju sertifikat o stručnoj osposobljenosti za samostalan rad na poslovima frizera-osnovni nivo!

Specifičnost obuke: Grupe su po 2 polaznika u paru, obuka je isključivo zasnovana na praktičnom radu (nema gledanja kako drugi rade, već vi radite), postizanje kvaliteta rada kroz specifične zadatke koji sami izvršavate uz pomoć i nadzor predavača!popust

Plaćanje je u 5 rata!

Obuka u Inđiji

osnovni kurs ženski frizer broj polaznika broj časova broj dolazaka cena kursa po polazniku rata
6 meseci 4-6 192 48 29.990,00 4.990,00

 

Obuka u Beogradu

osnovni kurs ženski frizer broj polaznika broj časova broj dolazaka cena kursa po polazniku rata
6 meseci 4-6 192 48 39.990,00  7.990,00

 

osnovni kurs muški/ženski broj polaznika broj časova broj dolazaka cena kursa po polazniku rata
3 meseca ind/poluind. 48 24 39.990,00 13.330,00

 

Obuku izvode:

Predavači sa višegodišnjim iskustvom i znanjem kako na najbolji način da vam pomognu i jednostavno objasne sve korake do postizanja tačne i kvalitetne frizure.

Oba naša predavača su stalni posetioci naprednih seminara, rade u svojim salonima i veoma cenjeni među svojim klijentima. Zaista ćete od njih mnogo naučiti.

IMATE PRAKSU POTREBNA VAM JE DIPLOMA?

Ukoliko već radite kao muški ili ženski frizer, a nemate sertifikat o stručnoj osposobljenosti, možete  polagati završni ispit i na taj način steći sertifikat o stručnoj osposobljenosti za samostalan rad kao muški ili ženski frizer. 
Cena provere stručne osposobljenosti koja se sastoji iz teorijskog i praktičnog ispita je 14.990,00 RSD.

Koristi od obuke za frizere:
Brza nadoknada i zarada po završenom kursu; Zanat koji vam ostaje za ceo život; Više nivoa kurseva za frizere (osnovni, srednji, napredni); Opredeljenje i dalje obučavanje za muške i ženske frizere
  

Obuka za muškog frizera
Pogledajte besplatnu kratku obuku kako sami da trenirate za muškog frizera.  U video-zapisu je postavljen jedan najobičniji primer osnovnog vežbanja upotrebe pribora za šišanje kao i osnovni principi šišanja. Navedeni video je napravljen tako da svaki korisnik može da uvežba osnovne tehnike rada. Isto tako je svrha pokazati da postati odličan muški frizer zahteva veliki rad, mnogo učenja i vežbi. Napominjemo da učenje za muškog frizera je danas daleko teže nego što je to bilo na primer pre 10-20 godina, jer se broj oblika i stilova muških frizura nekoliko puta uvećao. Danas više ne postoji klasična muška frizura, već je sve bazirano na želji mušterije i u velikom broju sitnih detalja. Sitne detalje u oblikovanju muških frizura je teško postići ukoliko ne naučite ispravno držanje pribora, zahtevnih tehnika i sl.
 

 

Frizerski posao – šta moram znati kao početnik?

Frizer nije samo čovek uređuje i oblikuje frizure već mnogo više od toga. On je kreator našeg izgleda. Danas frizeri šišajukosu, oblikujufrizuru, manikirajunokte, uređujutrepaviceiobrve, amuškarcimabrijui šišajubraduibrkove. Zajednoskozmetičarima, šminkerimaimodnimdizajnerima, onivoderačunaonašemizgledu.

     Dabifrizerizadovoljiliklijente, važnojedasepreciznoijasnodogovoreofrizurikojuklijent želi. Ovo je bitna razlika između prosečnog i najboljeg frizera, koju učite kod nas. Ako ste mislili da su najbolji frizeri oni koji imaju najbolji rad ruku, pogrešili ste. Najbolji frizer koristi svoje znanje kako bi u celosti shvatio šta klijent od njega traži i na koji način da posavetuje svog klijenta. Kakobise štoboljesporazumeli, čestoseslužefrizerskimmodnimrevijamai časopisima. Dogovorusa klijentom morajuposvetitipunupažnju, jerukolikoutomepogreše, celufrizurumogunapravitipogrešno. Tekposletogapočinjuraditinakosi.

     Frizeriperukosu, šišajuje, farbajuioblikujufrizuru. Dokperukosu, šamponirajujeimasirajujojteme, ispirajujeinegujuzaštitnimpreparatima, kojiodgovarajuvrstiikvalitetukose. Potomodabirajupriborza šišanjeilifeniranje i spremaju sve neophodne preparate za tretiranje kose. Svaki frizer mora pažljivo da prethodno pročita sva uputstva sa preparata napisana od strane proizvođača. Samo tako mogu biti sigurni da nisu pogrešili kako ne bi privremeno ili trajno oštetili kosu svog klijenta. Svaki preparat ima drugačije vreme i uslove delovanja, stoga vodite računa i ČITAJTE uputstva na preparatima!!! 

Frizeri rade u zatvorenom prostoru, u dobro klimatizovanim objektima. Saloni u kojima rade najčešće su ugodni, kako bi privukli što više klijenata. U njima je toplo/rashlađeno, osveetljenje je ugodno, a mnogobrojni časopisi stoje na raspolaganju onima koji žele odabrati frizuru ili skratiti vreme. Danas je još veoma aktuleno da saloni imaju dostupan računar za klijente ili otvoren WiFi.

Osvetljenje gde se vrši sam rad, mora biti odlično kako bi frizer mogao lakše uočiti svaku dlačicu koja štrči. Ukoliko frizer može da obrati pažnju na svaku vlas kose, odmah se počinje razlikovati od prosečnih frizera.

Rad frizera srednje je naporan i zahteva aktivnost gotovo svih mišića, a naročito mišića prstiju i ruku kao i mišića nogu. Kako provode mnogo vremena stojeći, frizeri znaju bolovati od oštećenja krvnih sudova i problema sa kičmom. Zbog čestog kontakta sa hemijskim preparatima, moguće su i alergijske reakcije. Osobe s takvim problemima ne bi se trebale odlučivati za zanimanje frizera, jer su upravo profesionalne bolesti ,uz nezadovoljstvo poslom, glavni razlozi napuštanja frizerskog posla.Frizeri ne smeu biti spori, kako klijenti ne bi dugo morali da čekaju. Iako rad frizera može biti kreativan, ipak dolazi do čestog ponavljanja radnih zadataka. Zbog svega navedenog, frizeri moraju da imaju dodatne fizičke aktivnosti popust klasičnih vežbi istezanja i rekreativnog sporta.

    Nažalost frizerski posao se radi u stojećem položaju i stoga ste primorani da budete na vašim nogama po ceo dan. Frizeri obavezno moraju imati razvijenu spretnost ruku i prstiju. Kako se spretnost uvežbava možete pogledati na našem kratkom filmu obuke za muškog frizera. Na filmu se vide tehnike koje su vam neophodne radi daljeg posla i način na kojih ih uvežbavate. Frizeri imati i dobar vid i sposobnost razlikovanja boja. Pojedinci s korigovanim vidom mogu takođe raditi ovaj posao. Važno je da imaju zdrave noge, da nemaju izrazito spuštena stopala ni proširene vene kako bi mogli dugo stajati. Također je važno da nisu alergični na hemijske preparate kojima se trebaju služiti. Poželjno je da su komunikativni, da se s lakoćom izražavaju, da su ljubazni i da vole raditi s ljudima. Trebali bi imati razvijen smisao za lepo, kao i u svakom poslu sa klijentima, trebali bi izgledati uredno. Za one koji vode vlastite salone potrebno je da imaju sklonosti prema preduzetništvu i izražene organizacijske sposobnosti. MI vas učimo kako da napravite najjednostavniji matematički račun isplativosti vođenja salona.

    Obrazovanje za frizera traje tri godine srednje škole, što uključuje i praktičnu nastavu u školi ili po salonima. Nastava i praksa se smenjuju svaki dan, tako da učenici jednako vremena provode pohađajući predavanja koliko i radeći u frizerskom salonu. Da bi se učenik mogao upisati u frizersku školu, potrebno je da ima potpisan ugovor o obavljanju prakse s nekim frizerskim salonom.

     Nakon uključivanja u praksu mladi frizeri ne mogu odmah raditi sve poslove. U početku samo dočekuju i ispraćaju klijente, čiste salon, klijentima peru kosu. Pomalo njihovi zadaci postaju sve složeniji (kovrčaju kosu, nanose boju), a na kraju postaju potpuno spremni za frizerski posao i samostalno mogu obavljati sve frizerske zadatke. Nakon prakse u frizerskom salonu mladi frizeri mogu položiti majstorski ispit. Mogućnost napredovanja u frizerskom poslu nema granice, ukoliko ste se godina učili, marljivo radili i stvorili armiju zadovoljnih klijenata.

Međutim, mi vam pružamo edukaciju da taj put bude dosta kraći kroz obuku na kursu. Tri godine učenja frizerskog zanata u srednjoj školi nosi sa sobom još i veliki broj opštih predmeta kao što su matematika, fizika, hemija, geografija, biologija, istorija, strani jezici i slično. Ti predmeti nisu značajno bitni u praksi pa se oni na kursevima ne održavaju. Baziramo se samo na najbitnije aktuelnosti, najbitnije tehnike pa školovanje za frizera na našim kursevima mogu trajati od 3 meseca do 1 godine u zavisnosti koliko toga jedan polaznik želi da nauči i to samo za 2 termina nedeljno.

    Prema demografskim trendovima sve je više stanovnika po gradovima pa je ujedno i sve veća potreba za frizerima, ali odličnim frizerima...

 

 

Tehnologije zanimanja.

Naše praktično znanje može postati vaše bez neophodnog gubljenja vremena. Želite da imate moćan zanat u rukama? Ne trebaju vam godine kako biste dobili isto zvanje. Sve što je potrebno jeste da nas kontaktirate i proverite sve uslove vašeg školovanja.

Pratite nas.

 Uvek smo OnLine dostupni za sva vaša pitanja!

Kontakt

Mitrovdanska 5a
22320 Inđija
+381 22 560 782
+381 62 554 172
+381 62 554 173
+381 62 554 174

 

Pišite nam.
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.">iThis email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.