Protivpožarna zaštita

obuka u pripremi...

Izrađujemo:

  • Obuke zaštite od požara za sve zaposlene
  • Planove evakuacija od požara
  • izrađujemo uputstva za postupanje u slučajevima požara kao i obučavanje zaposlenih u tim situacijama
  • Pravila zaštita od požara kao i sanacione planove

Plan zaštite od požara se odnosi na tehničku opremljenost, obučenost zaposlenog kadra, organizacija preventivnih mera zaštite od požara, dežurstva i lica koja sprovode zaštitu od požara.

Ukoliko je poslodavac razvrstan  I ili u II kategoriju ugroženosti od požara u obavezi je da izradi plan zaštite od požara prema Zakonu o zaštiti požara.

Poslodavac mora da obezbedi evakuacioni put, uputstvo za postupanje u slučajevima od požara, obezbedi dovoljan broj PP aparata, kao i uređaja za gašenje požara.

Ono što je veoma bitno to je da se osoblje dobro obuči kad nastane požar. Mi izvodimo simulacije požara u vašem preduzeću da vidimo kako će zaposleni reagovati u tim slučajevima.

Zapamtite da nije isto gasiti nastali požar kada gori papir, drvo, el.instalacije, razni tipovi gasova ili tečnosti. Ne može se prosto sve gasiti vodom ili PP uređajima. Stoga zaspoleni moraju biti adekvatno obučeni od licenciranih predavača.

Takođe veoma je bitno da znate da se požar gasi tako što se smanjuje temperatura predmeta koji gori i to je jedini cilj kada pristupamo gašenju požara.

Svaki požar da bi nastao ima tri uslova:

Pristustvo gorive materije (drvo, gas, papir, plastika i slično)

Izvor (cigareta, upaljač, varnica, šibica, drugi vidovi energije)

Oskidator (vazduh, koji potpomaže požar)

Ukoliko jedan od navedena tri uslova eleminišemo, do požara neće doći. Međutim mi smo u svakodnevnom životu stalno okruženi nabrojanim stvarima tako da je na nama da znamo kako sa istim postupati.

Cena usluga:

Sve usluge koje pružamo u okviru protivpožarne zaštite zavise od veličine preduzeća, broja zaposlenih, delatnosti preduzeća.

Na osnovu navedenih podataka šaljemo vam ponudu za saradnju. Garantujemo da ćemo vam dati najbolju ponudu za vaše preduzeće i najviši kvalitet izrade iste!

Tehnologije zanimanja.

Naše praktično znanje može postati vaše bez neophodnog gubljenja vremena. Želite da imate moćan zanat u rukama? Ne trebaju vam godine kako biste dobili isto zvanje. Sve što je potrebno jeste da nas kontaktirate i proverite sve uslove vašeg školovanja.

Pratite nas.

 Uvek smo OnLine dostupni za sva vaša pitanja!

Kontakt

Mitrovdanska 5a
22320 Inđija
+381 22 560 782
+381 62 554 172
+381 62 554 173
+381 62 554 174

 

Pišite nam.
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.">iThis email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.