Komercijala

Komercijalisti su potrebni svima, jer svaka firma, bavila se ona proizvodnjom ili uslugama, mora to nešto što nudi i da proda. Zato ljude, koji vladaju veštinom prodaje, traže svi. Oni su ti koji, praktično, nikada ne propadaju. Svaka firma može da ostane bez posla iz jednog ili drugog razloga, ali ne i dobar komercijalista. On lako nalazi drugu firmu u kojoj će zarađivati još više.
Broj radnih mesta koja se nude u oblasti prodaje veoma je veliki i šarenolik i kreće se od visokih menadžerskih pozicija (direktori prodaje), preko srednjih (regionalni i menadžeri ključnih kupaca, supervizori) do operativaca (agenti i referenti prodaje). Širok je i dijapazon delatnosti koje ih traže, od prodaje robe široke potrošnje, preko usluga pa sve do specifičnih oblasti kakve su, na primer, farmaceutska ili građevinska industrija.
Dobar prodavac retko radi za stalnu platu, ili ima malu startnu osnovicu, a u proseku može zaraditi i nekoliko hiljada evra mesečno. Upravo nesigurnost plate odvraća veliki broj nezaposlenih sa ovog posla, ali upravo suština dobre prodaje jeste aktivan odnos prema poslu koji sigurno donosi rezultate, tj. preuzimanje kompletne odgovornosti za efekte sopstvenog posla - što je veoma teško za ogromnu većinu stanovnika Srbije. Što je posao odgovorniji i direktno utiče na prosperitet firme, i plate su veće.

Poslovi komercijaliste

Definitivno ono što je najbitnije kod svakog komercijaliste jeste komunikacija sa klijentima. Na ovom kursu ćete definitvno naučiti kako i šta da pričate u cilju da klijenti steknu poverenje u vas. Obuka je sastavljena od raznih teorija i neophodnih vežbi kako bi svaku veštinu ponaosob savladali. Tehnike koje se uče na predavanjima su u velikom procentu primenljive u skoro svim industrijskim sferama. Ukoliko savaldate sve tehnike uspeh na polju prodaje će biti daleko jednostavniji nego što je to bilo pre. Algoritmi izgovorenih rečenica pri prodaji vam više neće biti nepoznanica...

Komercijalista nabavlja robu od proizvođača i prodaje je trgovinskim, zanatskim i industrijskim preduzećima. Komercijalista u trgovini na veliko i spoljnoj trgovini savetuju komitente o svojstvima robe i stara se o isporuci na pravo mesto i u pravo vreme.
U poslovima nabavke robe pronalazi najbolje izvore nabavke, prikuplja ponude, poredi uslove i vodi pregovore sa dobavljačima. Po prispeću robe kontroliše fakture i dostavnu dokumentaciju i stara se za propisno skladištenje.
U poslovima prodaje planira isporuke i priprema robu za otpremu. Vrši kalkulaciju cena, obrađuje upite, izdaje fakture za prodatu robu.
U oblast njegovih poslova spada i obračun troškova i plaćanja, obrada reklamacija, kao i organizacija marketinških aktivnosti.

Kurs za komercijaliste je namenjen početnicima kao i svima drugima koji se već bave ovim poslom. Kurs se koncipira od potreba polaznika i njegovom stečenom znanju na polju prodaje.

Kurs je osmišljen da se radi sa punom interakcijom svih učesnika. 

  • timski i pojedinačni rad 
  • Ko je kupac
  • Šta kupac želi
  • Komunikacija u prodaji
  • Koraci prodaje
  • simulacije rada u preduzeću 
  • simulacije u odnosima sa klijentima
  •  
  • situacije nezadovoljnih klijenata  


Veoma atraktivan i tražen profil. Ako ste komunikativni i želite dа nаučite kаko se obаvаljаju poslovi u svim sektorimа veletrgovinskih i spoljnotrgovinskih preduzećа, ovo je zаnimаnje zа vаs.

Fond časova 20 po promo ceni!
Cena 19.900,00 RSD (2 rate)

Osposobljavanje zapošljavanje:
Najtraženiji profil na tržištu rada u Srbiji. Bitno je radno iskustvo, znanje engleskog jezika i rada na računaru, kao i organizacione osobine.
Trajanje obuke kao i cena zavise od vašeg trenutnog posedovanja pomenutih veština i iskustva iz oblasti za koju se usavršavate. Kontaktirajte ili svratite do Edukativnog Centra Školarac da bi na osnovu razgovora sa vama utvrdili odgovorajući program obuke za vas.

Obuka za komercijaliste se može izvoditi i online. Pogledajte više na videu o online obukama kako izgledaju! Veliki broj zadovoljnih polaznika, jer je jednostavn i brz sistem učenja i nije bitno gde živite!

Tehnologije zanimanja.

Naše praktično znanje može postati vaše bez neophodnog gubljenja vremena. Želite da imate moćan zanat u rukama? Ne trebaju vam godine kako biste dobili isto zvanje. Sve što je potrebno jeste da nas kontaktirate i proverite sve uslove vašeg školovanja.

Pratite nas.

 Uvek smo OnLine dostupni za sva vaša pitanja!

Kontakt

Mitrovdanska 5a
22320 Inđija
+381 22 560 782
+381 62 554 172
+381 62 554 173
+381 62 554 174

 

Pišite nam.
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.">iThis email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.