Kurs za špeditera

Posao špeditera u špediterskoj kući predstavlja kompletnu organizaciju preuzimanja i dostave robe  kao ovlašćeni posrednik između uvoznika/izvoznika i carine.

Zbog povećanog prometa uvoza i izvoza dobara kao i tranzita robe kroz našu zemlju, sve je više potrebe za ovim radnim mestom. Stručnost špeditera se stiče vremenom kroz praktičan rad, jer predstavlja danas veoma moderan i tražen zanat.

 Kod nas ćete naučiti šta je sve potrebno kad se roba uvozi i izvozi od dokumentacije i kako ista dokumentacija izgleda.

Naučićete kako da popunjavate:

 • Najvažniji element koji učite na obuci jeste da znate kako da koristite pravilnike, carinske zakone i tarifnike pri popunjavanju navedenih dokumenata.
 • Najkomplikovaniji deo koji se uči kod posla špeditera jeste kako da se ispuni neophodna dokumentacija odnosno JCI. Takođe veoma komplikovan deo špediterskog zanata je taj koja se sve dokumentacija i gde predaje, šta popunjava špediter, šta klijent, a šta vozar.

Obuka se izvodi na tradicionalni način u učionici u Inđiji, a može i u potpusnosti online bilo gde da se nalazite u Srbiji.

Intenzitet obuke se izvodi u skladu sa potrebama pojedinca. Kurs u proseku traje 2 meseca i zavisi još od intenziteta obuke (može trajati duži ili kraće).

Posle naše obuke bićete spremni za osnovni rad u špediterskoj kući što je i više nego dovoljno kad znate svu neophodnu dokumentaciju i kako se ona ispunjava.

Kroz obuku dobijaćete i razne zadatke simulacije uvoza i izvoza kako biste sami ispunjavali sve neophodne dokumente.

Cena obuke je 36.000,00 RSD - (2 rate)!

20 školskih časova - 10 termina (dvočas) Mogućnost izvođenja obuke i online po istoj ceni.

 1. JCI – Jedinstvena carinska isprava pri uvozu i izvozu robe
 2. SD - Sažeta deklaracija
 3. CMR – tovarni list
 4. EUR.1
 5. Karnet
 6. Izjave i ovlašćenja uvoznika i izvoznika
 7. DCV – deklaracija o carinskoj vrednosti robe
 8. Ino-fakrure
 9. Specifikacije roba
 10. Fakturisanje prema kupcu 

Tehnologije zanimanja.

Naše praktično znanje može postati vaše bez neophodnog gubljenja vremena. Želite da imate moćan zanat u rukama? Ne trebaju vam godine kako biste dobili isto zvanje. Sve što je potrebno jeste da nas kontaktirate i proverite sve uslove vašeg školovanja.

Pratite nas.

 Uvek smo OnLine dostupni za sva vaša pitanja!

Kontakt

Mitrovdanska 5a
22320 Inđija
+381 22 560 782
+381 62 554 172
+381 62 554 173
+381 62 554 174

 

Pišite nam.
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.">iThis email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.