kola za trgovce (prodavac - kasir)

Ako ste kominkativni, ljubazni i strpljivi. Vaše vrline su spretnost i dinamičnost, pedantnost i detaljnost. Ako vam od ruke ide računanje, onda je ovo pravi posao za vas.
Prodavci svoje radne obaveze izvršavaju u okviru objekata u kojima se vrši prodaja: prodavnicama mešovite roba, specijalizovanim prodavnicama, npr. prodavnicama cipela, kozmetičkih preparata, odeće, automobila, prehrambenih proizvoda…
Nezavisno od vrste proizvoda koju prodaju, prodavci imaju ulogu da zainteresuju kupca za određeni proizvod i da ga predstave u najboljem svetlu. Prodavci treba da predstave sve osobine proizvoda, da upute kupca u način njegovog korišćenja i održavanja, u kvalitet i da predoče prednosti zbog kojih bi se kupac trebao odlučiti za taj proizvod.
Osim aktivne prodaje, zadatak prodavaca je da vode računa o proizvodima, o njihovom prijemu, skladištenju, održavanju, razvrstavanju tokom prijema robe, kao i izlaganju proizvoda. Svi proizvodi imaju način održavanja koje propisuje proizvođač, a kojih se prodavci trebaju pridržavati kako bi se sačuvao kvalitet proizvoda i kako bi proizvod bio skladišten na odgovarajući način.
Radno vreme prodavaca se razlikuje, ali u većini slučajeva ono iznosi oko 8 sati dnevno. Ponekad se rad prodavaca obavlja u više smena. Zavisno od vrste robe koju prodaju, prodavnice rade i noću, nedeljom i praznicima. Prodavci svoj rad obavljaju stojeći ili hodajući, tako da često imaju problema sa bolovima u nogama i kičmi.
Kaisr je osoba koja skenira proizvode koje kupac želi da kupi kroz fiskalnu kasu. Pošto unesu cene proizvoda i usluga, računaju ukupan iznos računa i naplaćuju taj iznos od kupaca, vraća kusur, daje fiskalni račun ili ispunjava gotovinske i sl. račune kupcima ukoliko je potrebno. Vrsta plaćanja može biti vrlo različita: novcem, čekovima, platnom ili kreditnom karticom i sl. Kasir mora poznavati na koji se način u njegovoj kompaniji može plaćati, a mora poznavati i svaku od navedenih procedura plaćanja
Prilikom plaćanja čekovima ili karticom blagajnik mora utvrditi kupčev identitet i ispravno ispuniti obrasce. Nakon obavljene naplate blagajnik vraća klijentu ostatak novca i/ili njegov deo uplatnice, ako je reč o kreditnim karticama. Na kraju radnog dana, osim što proveravaju iznos u blagajni i upoređuju ga s ukupnim prometom, blagajnici moraju razvrstati pojedine vrste čekova, uplatnica i kopija računa kreditnih kartica.
Kasiri neretko obavljaju i druge poslove, kao npr. pomažu kupcima da napune torbe ili vrećice proizvodima koje su kupili, pružaju različite vrste obaveštenja o proizvodima/uslugama, u zavisnosti od objekta/ustanove/kompanije u kojoj rade.
Osposobljavanje i zapošljavanje:
Da bi neko radio na mestu prodavca- kasira, a nema završenu srednju trgovačku školu, neophodno je da završi obuku kako bi bio osposobljen za izvršavanje zadataka koji su mu povereni. Obuka za profil prodavac- kasir u Edukativnom Centru Školarac traje skoro dva meseca, nakon završene obuke i položenog završnog ispita stiče se sertifikat o stručnoj osposovljenosti na poslovima prodavac-kasir koji se u skaldu sa zakonom, mogu obavljati samostalno ili kod poslodavca.
Prodavci imaju mogućnost napredovanja u okviru svoje delatnosti, zavisno od svog učinka, mogu biti unapređeni u šefa nabavke, šefa prodaje, ili u poslovođu.

  • Odlična je i ponuda i tražnja za radnicima ovog profila. Traži se najčešće III ili IV stepen stručne spreme. Bitno je znanje rada na računaru, engleski jezik, a manje je bitno radno iskustvo, a i formalno obrazovanje.
    Oblasti rada
    Samoposluge, marketi, robne kuće, restorani, benzinske pumpe, železničke stanice, bioskopi, pozorišta i mnoga druga mesta nezamisliva su bez kasira.
  • Ceo kurs se obavlja u učionici i radi se na računarima gde se simulira rad na kasi, praćenje stanja artikala, osnove komunikacije trgovca i slično.
  • CENA:
  • Inđija Kralja Petra I, br. 9: 14.990,00 RSD (2 rate)
  • Beograd, Bulevar Dr.Zorana Đinđića 166 : 19.990,00 RSD (2 rate)

Tehnologije zanimanja.

Naše praktično znanje može postati vaše bez neophodnog gubljenja vremena. Želite da imate moćan zanat u rukama? Ne trebaju vam godine kako biste dobili isto zvanje. Sve što je potrebno jeste da nas kontaktirate i proverite sve uslove vašeg školovanja.

Pratite nas.

 Uvek smo OnLine dostupni za sva vaša pitanja!

Kontakt

Mitrovdanska 5a
22320 Inđija
+381 22 560 782
+381 62 554 172
+381 62 554 173
+381 62 554 174

 

Pišite nam.
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.">iThis email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.